какво е юмейхо

какво е юмейхо

Според  д-р М. Сайонжи болестите се появяват поради загубата на равновесие в тялото. Човек притежава естествена способност да помогне за възстановяването на това равновесие, в следствие на което се подобряват здравето и психиката!

 Трудно можем да намерим човек със симетрично разположени  хълбочни /тазови/ кости. Когато хълбочните кости са разместени, това е основна причина за: изместване на прешлените на гръбначния стълб, възникване на проблеми в ставите, нарушено  движение на кръвта и лимфния поток,  неправилно натоварване на мускулите, повлияване на функционирането на вътрешните органи. В резултат на това са възможни притискане на нерви, възпаления, напрежение и болки в различни зони на тялото /таза, сегментите на гръбначния стълб и др./. Появяват се проблеми с вътрешните органи и системи, което води до хронични заболявания.

 Юмейхо е съчетание от различни методи, техники и похвати, които целят да възстановят равновесието в тялото. Когато чрез юмейхо човек получи равновесие, това увеличава собствените му природни жизнени сили и като резултат стига до максимално възстановяване на организма си.

 Юмейхо се различава от всички останали познати методи, /масажи,  хиропрактика, остеопатия, подобни наместващи техники и др./ по това, че се основава на теорията за центъра на тежестта, идеята за симетрия и равновесие в човешкото тяло.

 

Юмейхо е превантивен и възстановителен  метод, който чрез омесване и притискане, наместване и фиксиране на костите, теглене, изправяне и вертикален натиск, предпазва от болести и постига висок възстановителен резултат.