цел

    Вследствие на изложената от нас по-горе информация, може да се обобщи, че прилагането на юмейхо е с основна цел да възвърне равновесието и центъра на тежестта в тялото и като следствие на това да се въздейства върху заболяването, симптома или дискомфорта.

      Именно това, че се работи директно върху нарушеното равновесие т.е. върху причината на заболяването и косвено върху симптомите, а не в обратен ред, отличават сериозно юмейхо от всички други конвенционални и алтернативни методи.

      „Защо ни е необходимо това равновесие?”

Тук е мястото да подчертаем, че прилагайки юмейхо ние не лекуваме, а чрез постигнатото равновесие даваме възможност на тялото само да се възстанови чрез своите жизнени сили /регулаторни способности/. Равновесието или желаната от нас костно ставна симетрия между двете половини на тялото освен че дава възможност на кръвния и лимфния поток  да  са оптимални ,костите правилни в ставите, мускулите –тонус  Дава и възможност на така наречените на изток жизнени сили или в конвенционалната медицина регулаторни способности да функционират оптимално спрямо индивида.